Albrandswaard, augustus 2020

ALBRANDSWAARDSE SUPERMARKTEN ONDERSTEUNEN
CULTUREEL ERFGOED EN DE STICHTING ROLF.

Het ontstaan van het leefgebied IJsselmonde en de polders van Rhoon rond 1200 wordt regelmatig benadrukt door de stichting ROLF. Begonnen als musical met het fictieve zwervertje ROLF, die in de verhalen van de musical (2007) laat weten hoe het er vroeger aan toeging en de levensstijl
vanuit die tijd, was een aanzet tot meerdere actie's om de bewoners van IJsselmonde te laten kennismaken van een mooi stuk historie.

Het bleef niet bij de musical (hopelijk komt er een vervolg) maar er werden meer actie's ondernomen zoals de Rolf route in Albrandswaard (2018) geopend door de commissaris van de Koning de heer Jaap Smit en de helaas door de corona uitgestelde route in Barendrecht. Tevens werden er een drietal boeken geschreven over Rolf en de eerste twee exemplaren werden overhandigd aan de burgemeester van Albrandswaard, mevrouw Jolande de Witte ( 2019).
Als laatste actie kwam een eigenaar van een supermarkt met het plan om ROLF bekers/mokken te laten maken en deze te koop aan te bieden voor de  bevolking van IJsselmonde.

Als actie om dankbaarheid te tonen aan het zorg personeel van een tweetal verzorgingshuizen in Albrandswaard (juni 2020), werden er boeken van Rolf en de mokken overhandigd.
Dit was tevens het sein voor een tweetal andere supermarkten in Albrandswaard om deze mokken eveneens in de winkel te plaaten en ze te koop aan te bieden met als doel  de stichting  proberen financieel te ondersteunen. De initiatiefnemer was Jurgen Mahu van Albert Heijn Rhoon Centrum, maar de PLUS Hofland in Poortugaal doet ook mee evenals de in Rhoon gevestigde MCD van Olaf Bruinenberg. Als men boodschappen gaat doen , kijk eens goed naar die mokken en tegen een zeer billijke prijs zijn deze aan te schaffen, al of niet in combinatie met de ROLF boeken of ROLF boek.
De stichting ROLF is zeer blij met deze ondersteuning en hoopt dat er heel veel klanten de schoonheid van de mokken weten te waarderen en terug kunnen kijken op de fraaie tekeningen, gemaakt door Hans Brouwer.

TE KOOP BIJ:
Albert Heijn - Julianastraat, Rhoon
MCD Supermarkt Rhoon - Tsajikovskistraat 3, Rhoon
PLUS Hofland Poortugaal - Waalstraat 2, Poortugaal.